Den bedste mikrofon til podcasting, webinarer og video

bedste mikrofon podcasting
Hvad er den bedste mikrofon til podcasting, webinarer og video? Det spørgsmål har holdt mig beskæftiget de sidste par uger, og jeg har fundet svaret. For at forkorte søgningen for mange andre bloggere og marketingfolk, ville jeg dedikere et kort blogindlæg til det.

Del denne meddelelse

For hvorfor skulle du investere i "den bedste" mikrofon til podcasting, webinarer og video? Kan du ikke bare bruge mikrofonen på din bærbare computer? Eller en mikrofon med nogle få ti-taller? Svaret er kompliceret, for jeg er nødt til at svare "ja og nej".

Denne artikel om den bedste mikrofon giver derfor også et lille indblik i, hvordan jeg håndterer investeringer i mine virksomheder.

**UPDATE** Jeg har nu skrevet en omfattende blog om alle mine podcast-udstyr.

Hvorfor en mikrofon?

Først et skridt tilbage... hvorfor jeg vil have en mikrofon.

Som titlen antyder, vil jeg gerne lave noget med podcasting, webinarer og video. Det har altid været en høj tærskel for mig, men tegnene er tydelige ... podcasting og video er fremtiden. Facebook forudser, at om et år vil 70% af alt indhold på Facebooks platform være video.

Jeg er en stor fan af podcastsfordi de giver mig mulighed for at indhente store mængder information på en let tilgængelig måde. Tænk på at lytte til en podcast I bilen, i badet, under træning eller bare i min "gamle pikstol" foran vinduet.

Jeg læser næsten aldrig bøger i dag. Bøger kræver en masse energi af mig, og det koster mig en masse kræfter at behandle alle disse breve. Video og lyd er meget nemmere for mig at behandle og foretrækkes derfor.

Jeg har tidligere udgivet e-bøger, men med den nye trend på mit dørtrin er det på tide at få del i den største udvikling inden for 'online' i øjeblikket... podcasts, webinarer og video. Og især hvis du vil bruge podcasts, webinarer og video kommercielt, er kvalitet vigtig. Det er meget irriterende at lytte til nogen, hvis lyden er forurenet med støj.

Hvorfor "den bedste mikrofon"?

Lad mig nuancere det med det samme... den bedste mikrofon til podcasts, webinarer og video. Der er en højere klasse for studier og andre professionelle anvendelser. Jeg taler om den bedste mikrofon til bloggere, virksomheder og folk, der ønsker at lave podcasts, webinarer og video.

Nu er spørgsmålet... hvorfor den bedste mikrofon?

Der findes videoer og podcasts, der går helt viralt, og som er optaget med en iPhone eller endda billigere smartphones, så hvorfor bruge penge på en mikrofon?

I mit tilfælde har det at gøre med en række ting. Jeg vil kort opsummere dem for Dem:

 • Billigt er ofte dyrt (kvalitet holder længere)
 • At lytte til nogen med støj i baggrunden i en halv time er ikke fedt!
 • Jeg vil bruge det til at fremstille produkter, som folk vil betale for
 • Jeg elsker bare kvalitet, og det gør mit liv sjovere

Men der er også tekniske aspekter, f.eks. mikrofonens følsomhed og de indstillinger, du kan foretage for at tillade lyd fra forskellige retninger. Hvis du f.eks. skal lave interviews, er det nyttigt, hvis mikrofonen kan opfange lyd fra to retninger. Hvis du optager en video eller laver en podcast, er det nyttigt, hvis mikrofonen kun kan opfange lyd fra én retning.

Hvad gør en god podcast, et godt webinar og en god videomikrofon?

 1. Det er overkommeligt. Kvalitet er vigtig, men da du altid har et vist kvalitetstab online, er en rigtig professionel mikrofon ofte for dyr og for dyr.
 2. Du kan justere mikrofonens position.
 3. Mikrofonen kan placeres stående på et skrivebord eller monteres på en væg eller et loftsystem.
 4. Du kan tilslutte mikrofonen via USB til din bærbare computer eller Macbook.
 5. Du har forskellige positioner til at kanalisere lyden, og du kan udelukke visse vinkler.

Jeg kunne naturligvis gå meget i detaljer om de forskellige tekniske aspekter som f.eks. frekvensrespons i kHz osv., men min forskning viser, at kvaliteten af disse specifikationer i sagens natur hænger sammen med prisen. Jeg vil sige, at hvis du vælger en mikrofon mellem 90 og 200 euro, er du altid på rette vej.

Hvis du stadig ønsker at fordybe dig i de tekniske aspekter af en mikrofon, kan du denne mere tekniske artikel læs.

Min top 3: Mikrofoner til podcasts, webinarer og video

 1. Yeti (bedste værdi for pengene og valgt af mig)
 2. Røde NT1-A (lidt over budgettet, men bestemt kvalitet)
 3. Blå snebold (Fin pris, men lidt ringere kvalitet)

Det var min artikel. Jeg håber, at det også vil hjælpe dig med at finde den rigtige mikrofon til din anvendelse.

Bare af ren nysgerrighed...

Hvad bruger du din mikrofon til? Og har du en god postcast-værtskab udbyder? Uden hosting til din podcast er det ikke muligt at lægge en podcast online.

Nico Oud

Nico Oud

En iværksætter med en mission. En mission om at hjælpe iværksættere med at nå deres mål. Som forretningscoach deler jeg ud af mine over 20 års erfaring, og med Springcast hjælper jeg iværksættere med at sprede deres budskab via podcasts. Jeg er også en ivrig podcast-lytter og -producent.

Mere indhold