Fremtiden for podcasting

fremtiden for podcasting
Podcasting har tidligere været en trend, og siden 2019 ser det ud til at være på vej til et stærkt comeback. Hvad er fremtiden for podcasting? Og er der tale om en hype eller en langsigtet tendens?

Del denne meddelelse

Tilbage i 2015 så jeg potentialet i podcasting. Det var fordi jeg på det tidspunkt lyttede til mange lydbøger og så de store fordele ved lydindhold. Du kan trods alt nemt indtage det under andre aktiviteter, f.eks. køre bil, slå græs, løbe osv. 

Og det var også lettere at producere på det tidspunkt, og jeg formoder, at det var den egentlige grund til, at jeg så potentialet i podcasting som en markedsføringskanal. Dengang havde jeg meget svært ved at skrive uden stavefejl, og det blev jeg jævnligt gjort opmærksom på af læserne. 

Jeg ved ikke præcis, hvorfor jeg fortsatte med at blogge, men jeg formoder, at det var fordi, at kun få af mine følgere lyttede til podcasts og læste blogs på det tidspunkt. Desuden lavede jeg på det tidspunkt stadig en masse how-to indhold. Og lyd er generelt mindre velegnet til det.

Så hvorfor investere kraftigt i podcasting nu?

Der var en række ting, der fik mig til at indse, at podcasting ville blive den næste store ting. Jeg vil først opsummere de "udløsende faktorer" for dig og derefter slutte med en begrundelse og min personlige vision om podcastingens fremtid.

Udløsere: Hvad sker der med podcasting?

Målgruppe

Jeg hørte folk tale om podcasts om faglitteratur, som aldrig havde læst en bog siden skolen.

Corona

På grund af Corona-låsningen var jeg nødt til at konvertere en videoserie til en podcast.

Indtægter fra affilierede virksomheder

Jeg skrev engang en blog om podcast-mikrofoner, og indtægterne skød i vejret.

Mine eksempler gik podcasting

Alle de mennesker, som jeg tager alvorligt inden for mit felt, begyndte at podcaste mere og skrive mindre.

Det er sjovt, hvordan den slags ting sker. I lang tid havde jeg set ting ske omkring podcasting, og så pludselig samles alle disse input og danner et "aha! øjeblik". I mit tilfælde var Corona-låsningen og mine affiliate-indtægter de sidste brikker i puslespillet, der skulle til for at nå til enighed.

I et stykke tid har jeg nu set de mennesker, jeg følger online, skifte til podcasting. Mængden af skriftligt indhold var faldende, og de producerede meget mere lydindhold. Men det var ikke bevis nok for mig på, at podcasting ville eksplodere i popularitet.

Det var dengang, jeg ville interviewe erfarne iværksættere på video, og Corona-låsningen satte en kæp i hjulet. Da jeg allerede havde fundet en række gode navne til videoserien, ville jeg alligevel fortsætte med projektet. Som podcast, hvis det er nødvendigt.

Og så skød min affiliate indtjening op gennem taget. Jeg skrev engang en artikel om podcast-mikrofoner, og for hvert køb, der blev foretaget via mit link, modtog jeg en provision. I årevis tjente jeg ca. 30 euro om måneden på det. Og nu var det pludselig 300 euro.

Jeg besluttede mig for at finde ud af hvorfor og så, at tendensen havde været kendt i et stykke tid. Og det var nok til at bruge en aften på at finde ud af, hvad der skete med podcasting.

Understøtter tendensen

Lad mig først og fremmest sige, at på det tidspunkt, hvor jeg foretog min undersøgelse, kunne udviklingen lige så godt være gået langsommere. Så selv om de beviser, jeg fandt, virker meget stærke i dag, var der dengang ingen sikkerhed for, at podcasts fremtid ville udvikle sig på denne måde.

Nu er podcasting på et andet stadie af udviklingen, og jeg har mere strategisk information og indsigt, som får mig til at tro, at podcasting kun vil vokse i de næste 10 år. Jeg vil vende tilbage til denne fremtid i min vision om podcasting i fremtiden.

Nu vil jeg gerne starte med at reflektere over de oplysninger, jeg fandt, da jeg søgte efter oplysninger om podcast-trenden. Det var især fordi jeg ville sikre mig, at det ikke var en kortvarig opblomstring, men en trend med en fremtid.

Beviset: Podcasting er kommet for at blive på lang sigt

Big tech er all-in

Spotify, Google, Apple og Amazon satser stort på podcasting og investerer milliarder i det.

Tendenslinjen er indlysende

Hvis man ser på trenddataene, er det tydeligt, at podcasting er i en hidtil uset vækst.

Lyd passer til mennesker

Mennesker har lært af hinanden gennem tale i århundreder, og det er naturligt for os at bruge lyd.

Podcasts passer ind i vores liv

Podcasting passer godt ind i de overbelastede dagbøger, vi har, fordi man kan bruge det i andre aktiviteter og i dødtid.

Apple har været aktiv inden for podcasting-verdenen siden 2005, men for nylig har Spotify og Google også investeret kraftigt i podcasting. For eksempel, der var stor opmærksomhed omkring den Joe Rogan / Spotify-aftale som Joe siges at have tjent $100.000.000.000. Derudover brugte Spotify omkring 400 millioner dollars på opkøb af virksomheder, der er aktive inden for podcasting.

En produktchef med ansvar for podcast-afdelingen hos Google gav et interview på et interview med Geekwire Google vil i de kommende år investere kraftigt i at gøre det lettere at finde podcasts. Og også Amazon har for nylig meddelt, at de vil satse på podcasts.

Så Big Tech er all-in. 

Men det er ikke det eneste, jeg er stødt på. Jeg besluttede mig også for at tjekke Google Trends, og også her bekræftede grafen meget tydeligt, at podcasting vinder interesse, som du kan se nedenfor.

Tendens for podcast-interesse

I forskellige interviews med psykologer, marketingfolk, iværksættere, journalister og endda historikere blev det altid understreget, at det at lytte for at behandle information har været særligt velegnet til mennesker i århundreder. Meget bedre end f.eks. læsning, som folk først begyndte at læse meget senere.

Og endelig passer podcasting perfekt ind i vores stadig mere travle liv, fordi du kan kombinere podcasting med andre (lette) aktiviteter som f.eks. bilkørsel, husarbejde, gåture, cykling osv.

Min vision for fremtiden for podcasting

Mange kalder podcasts for den nye blogging, og selv om jeg ikke tror, at podcasts helt vil erstatte blogging, tror jeg, at podcasts snart vil indtage en dominerende plads i lydlandskabet.

Fordi podcasting har nogle meget store fordele i forhold til mange andre markedsføringskanaler, nemlig;

Især sidstnævnte er vigtigt for virksomheder og iværksættere. For mens Google, Facebook, Instagram og LinkedIn bestemmer, hvem der ser dit indhold, har du med podcasting meget mere kontrol over, hvem der ser dit indhold.

Du kan dele din podcast på din blog, via et nyhedsbrev, de sociale medier eller via dit Springcast podcast-websted.

Sidstnævnte kan nemt kobles til Google Tag Manager, som også giver dig mulighed for at indsamle langt flere data om din målgruppe.

Resumé

Podcasting er ved at gøre et meget stærkt comeback og nDet er ikke kun de store teknologivirksomheders investeringer, der understøtter dette, men også trenddataene viser, at podcasting er kommet for at blive.

Så fremtiden for podcasting ser lys ud på både kort og lang sigt. Vil du gerne i gang med podcasting? Se vores indlæg om starte en podcast.

Nico Oud

Nico Oud

En iværksætter med en mission. En mission om at hjælpe iværksættere med at nå deres mål. Som forretningscoach deler jeg ud af mine over 20 års erfaring, og med Springcast hjælper jeg iværksættere med at sprede deres budskab via podcasts. Jeg er også en ivrig podcast-lytter og -producent.

Mere indhold