Beste mikrofon for podcasting, webinarer og video

beste mikrofon podcasting
Hva er den beste mikrofonen for podkasting, webinarer og video? Det spørsmålet holdt meg opptatt de siste ukene, og jeg fant svaret. For å forkorte søket til mange andre bloggere og markedsførere, ønsket jeg å vie et kort blogginnlegg til det.

Del denne meldingen

Når alt kommer til alt, hvorfor investere direkte i "den beste" mikrofonen for podkasting, webinarer og video? Kan du ikke bare bruke mikrofonen på den bærbare datamaskinen din? Eller en mikrofon fra noen få tiere? Svaret er komplekst, fordi jeg må svare "ja og nei".

Denne artikkelen om den beste mikrofonen gir derfor også et lite innblikk i hvordan jeg håndterer investeringer i virksomhetene mine.

**OPPDATERING** Jeg har siden skrevet en omfattende blogg om alle min podcast-utstyr.

Hvorfor en mikrofon?

La oss først ta et skritt tilbake... hvorfor jeg vil ha en mikrofon.

Som tittelen antyder, ønsker jeg å gjøre noe med podcasting, webinarer og video. Det har alltid vært et høyt mål for meg, men tegnene er tydelige... podkasting og video er fremtiden. Facebook spår at om ett år vil 70% av alt innhold på plattformen være video.

Selv er jeg en stor fan av podcasterfordi de gjør det mulig for meg å konsumere store mengder informasjon på en lett tilgjengelig måte. Tenk på å lytte til en podcast i bilen, i badekaret, mens jeg trener eller bare i min "gamle pikkstol" foran vinduet.

Jeg leser nesten ikke bøker for tiden. Bøker krever mye energi fra meg, og det tar mye krefter å behandle alle disse bokstavene. Video og lyd er mye lettere for meg å behandle og foretrekkes derfor.

Jeg har publisert e-bøker tidligere, men med den nye trenden på dørstokken er det på tide å bli med på den største utviklingen innen "online" akkurat nå ... podcaster, webinarer og video. Og spesielt hvis du skal bruke podcaster, webinarer og video kommersielt, er kvalitet viktig. Det er veldig irriterende å lytte til noen hvis lyden er forurenset med støy.

Hvorfor "den beste mikrofonen"?

La meg imidlertid nyansere med en gang ... den beste mikrofonen for podcaster, webinarer og video. Det er en klasse høyere for studioer og andre profesjonelle applikasjoner. Jeg snakker om den beste mikrofonen for bloggere, bedrifter og folk som vil gjøre noe med podcaster, webinarer og video.

Nå spørsmålet ... så hvorfor den beste mikrofonen?

Det finnes videoer og podcaster som blir helt virale, spilt inn med en iPhone eller enda billigere smarttelefoner, så hvorfor bruke penger på mikrofon?

I mitt tilfelle har det å gjøre med en rekke ting. Noen ganger lister jeg dem kort opp for deg:

 • Billig er ofte dyrt (kvalitet varer lenger)
 • Å lytte til noen med støy i bakgrunnen i en halv time er ikke kult!
 • Jeg vil bruke det til å produsere produkter som folk betaler for
 • Jeg liker bare kvalitet og det gjør livet mitt morsommere.

Men tekniske aspekter spiller også inn, for eksempel mikrofonens følsomhet og innstillingene du kan gjøre for å tillate lyd fra forskjellige retninger. Hvis du for eksempel skal gjøre intervjuer, er det nyttig hvis mikrofonen kan ta opp lyd fra to retninger. Hvis du spiller inn en video eller lager en podcast, er det derimot nyttig hvis mikrofonen bare kan ta opp lyd fra én retning.

Hva kjennetegner en god podkast, webinar og videomikrofon?

 1. Det er rimelig. Kvalitet er viktig, men siden du alltid har noe tap av kvalitet på nettet uansett, er en ekte profesjonell mikrofon ofte overkill og for dyr.
 2. Du kan justere mikrofonens posisjon.
 3. Du kan enten plassere mikrofonen stående på et skrivebord eller montere den på en vegg eller et taksystem.
 4. Du kan koble mikrofonen via USB til din bærbare datamaskin eller Macbook.
 5. Du har forskjellige moduser for å kanalisere lyd, og du kan ekskludere visse vinkler.

Videre kunne jeg selvfølgelig gå i dybden om de forskjellige tekniske aspektene som sykling i kHz og du heter det, men etter min forskning ser det ut til at kvaliteten på disse spesifikasjonene er iboende knyttet til prisen. Jeg vil si at du velger en mikrofon mellom € 90 og € 200, og du vil alltid ha det bra.

Hvis du fortsatt ønsker å fordype deg i de tekniske aspektene ved en mikrofon, kan du denne mer tekniske artikkelen lese.

Min topp 3: Mikrofoner for podkaster, webinarer og video

 1. Yeti (best valuta for pengene og valgt av meg)
 2. Røde NT1-A (litt over budsjett, men definitivt kvalitet)
 3. Blå snøball (Fin pris, men litt lavere kvalitet)

Det var artikkelen min. Jeg håper den også hjelper deg med å finne den rette mikrofonen for din søknad.

Av ren nysgjerrighet...

Hva bruker du mikrofonen din til? Og har du allerede en god postcast-vertskap Har du funnet en leverandør? Uten hosting for podcasten din er det ikke mulig å legge ut en podcast på nettet.

Nico Oud

Nico Oud

En gründer med et oppdrag. En misjon om å hjelpe gründere med å nå sine mål. Som forretningscoach deler jeg mer enn 20 års erfaring, og med Springcast hjelper jeg gründere med å spre budskapet sitt gjennom podcaster. Selv er jeg også en ivrig podkastlytter og -produsent.

Mer innhold