Fremtiden for podkasting

fremtiden for podcasting
Podcasting har vært en trend før, og siden 2019 ser det ut til å være på vei mot et sterkt comeback. Hva er fremtiden for podkasting? Og har vi å gjøre med en hype eller en langsiktig trend?

Del denne meldingen

Tilbake i 2015 så jeg potensialet i podcasting. Dette var fordi jeg lyttet til mange lydbøker på den tiden og så de store fordelene med lydinnhold. Tross alt kan du enkelt konsumere det under andre aktiviteter, for eksempel å kjøre, klippe plenen, løpe osv. 

Og det var også lettere å produsere på den tiden, og jeg mistenker at det var den virkelige grunnen til at jeg så potensialet i podcasting som en markedsføringskanal. På den tiden slet jeg mye med å skrive stavefeilfritt, og jeg ble jevnlig påpekt av leserne. 

Jeg vet ikke nøyaktig hvorfor jeg fortsatte å blogge likevel, men jeg mistenker at det var fordi få av følgerne mine på den tiden lyttet til podcaster og leste blogger. Dessuten lagde jeg fortsatt mye veiledningsinnhold på den tiden. Og lyd egner seg vanligvis litt mindre godt til det.

Så hvorfor satse stort på podcasting nå?

En rekke ting kom sammen som fikk meg til å innse at podcasting kom til å bli den neste store tingen. Jeg lister opp "utløserne" for deg først og avslutter med underbyggingen og min personlige visjon for podcastingens fremtid.

Utløsende faktorer: hva skjer med podkasting?

Det er morsomt hvordan slike ting skjer. I lang tid hadde jeg sett ting skje rundt podcasting, og så plutselig kommer alle innspillene sammen og danner et "aha! øyeblikk". I mitt tilfelle var Corona-nedstengningen og inntektene mine fra tilknyttede selskaper de siste brikkene i puslespillet som trengtes for å komme til en forståelse.

For i ganske lang tid så jeg at folkene jeg følger på nettet gikk over til podkasting. Mengden skriftlig innhold gikk ned, og de produserte mye mer lydinnhold. Men det var ikke nok bevis for meg på at podcasting ville eksplodere i popularitet.

Det var da jeg ønsket å begynne å intervjue erfarne gründere på video, og Corona-nedstengningen satte en kjepp i hjulene. Siden jeg allerede hadde fanget noen gode navn til videoserien, ønsket jeg å gå videre med prosjektet uansett. Som en podcast, om nødvendig.

Og så skjøt inntektene mine gjennom taket. Jeg hadde en gang skrevet en artikkel om podcastmikrofoner, og for hvert kjøp via lenken min fikk jeg en provisjon. I årevis tjente det meg rundt € 30 i måneden. Og nå var det plutselig € 300.

Jeg bestemte meg for å finne ut hva det skyldtes og så at trenden hadde pågått en stund. Og det var nok til å bruke en kveld på å finne ut hva som foregikk med podcasting.

Underbyggende trend

La meg si med en gang at da jeg gjorde undersøkelsene mine, kunne trenden like gjerne ha svekket seg. Så til tross for at bevisene jeg fant for meg selv virker veldig sterke nå, var det ingen sikkerhet på den tiden at fremtiden for podcasting ville utvikle seg på denne måten.

Nå er podcasting i en annen fase av trender, og jeg har mer strategisk informasjon og innsikt som får meg til å tro at podcasting bare kommer til å bli større de neste 10 årene. Jeg vil komme tilbake til den fremtiden i mitt syn på podcasting i fremtiden.

Nå vil jeg først reflektere over informasjonen jeg fant da jeg lette etter informasjon rundt podcast-trenden. Hovedsakelig fordi jeg ønsket å fastslå for meg selv at det ikke var en kortvarig oppsving, men en trend med en fremtid.

Beviset: Podcasting er kommet for å bli på lang sikt

Apple har vært i podcasting-bransjen siden 2005, men nylig har også Spotify og Google satset stort på podcasting. Dermed Det var mye fokus på Joe Rogan / Spotify-avtale som angivelig innbrakte Joe $100 000 000. Spotify brukte også rundt 400 millioner dollar på oppkjøp av selskaper som er/var aktive innen podcasting.

En produktsjef med ansvar for podcast-avdelingen hos Google ga i løpet av Et intervju med Geekwire at Google vil investere tungt i å gjøre podcaster mer tilgjengelige i de kommende årene. Og også Amazon kunngjorde nylig at de vil satse på podcaster.

Så Big Tech er all-in. 

Men det er ikke det eneste jeg kom over. Jeg bestemte meg også for å sjekke Google Trends, og også der bekreftet grafen veldig tydelig at podcasting øker interessen, som du kan se nedenfor.

Trender for interesse for podcaster

I ulike intervjuer med psykologer, markedsførere, gründere, journalister og til og med historikere ble det alltid understreket at det å lytte til prosessinformasjon har passet mennesker ekstremt godt i århundrer. Mye bedre enn for eksempel å lese, noe mennesker begynte å gjøre mye senere.

Og til slutt passer podkasting perfekt inn i våre stadig mer travle liv, siden du kan kombinere podkasting med andre (lette) aktiviteter, for eksempel bilkjøring, husarbeid, gåing, sykling osv.

Min visjon for podkastingens fremtid

Podcasting har blitt kalt den nye bloggingen av mange, og selv om jeg ikke tror podcaster helt vil erstatte blogging, tror jeg podcaster snart vil dominere lydlandskapet.

Fordi podcasting har noen veldig store fordeler i forhold til mange andre markedsføringskanaler, nemlig;

Særlig det siste er viktig for bedrifter og gründere. For der Google, Facebook, Instagram og LinkedIn bestemmer hvem som ser innholdet ditt, har du med podcasting mye mer kontroll over hvem som ser innholdet ditt.

Så du kan dele podcasten din på bloggen din, via et nyhetsbrev, sosiale medier eller via Springcast-podcastnettstedet ditt.

Du kan enkelt koble sistnevnte til Google Tag Manager, som også lar deg samle inn mye mer data om målgruppen din.

Sammendrag

Podcasting er tilbake på veien gjør et veldig kraftig comeback og net er bare investeringene til store teknologiselskaper som støtter dette, men trenddata viser også at podcasting er kommet for å bli.

Så fremtiden for podkasting ser lys ut både på kort og lang sikt. Vil du komme i gang med podkasting? Ta en titt på innleggene våre på starte en podcast.

Nico Oud

Nico Oud

En gründer med et oppdrag. En misjon om å hjelpe gründere med å nå sine mål. Som forretningscoach deler jeg mer enn 20 års erfaring, og med Springcast hjelper jeg gründere med å spre budskapet sitt gjennom podcaster. Selv er jeg også en ivrig podkastlytter og -produsent.

Mer innhold