Bästa mikrofon för podcasting, webbseminarier och video

bästa mikrofon podcasting
Vilken är den bästa mikrofonen för podcasts, webbseminarier och video? Den frågan har hållit mig sysselsatt de senaste veckorna och jag har hittat svaret. För att förkorta sökandet för många bloggare och marknadsförare ville jag ägna ett kort blogginlägg åt det.

Dela detta meddelande

Varför ska du investera i "den bästa" mikrofonen för podcasting, webinarier och video? Kan du inte bara använda mikrofonen på din bärbara dator? Eller en mikrofon med några tiotal? Svaret är komplicerat, eftersom jag måste svara "ja och nej".

Denna artikel om den bästa mikrofonen ger därför också en liten inblick i hur jag hanterar investeringar i mina företag.

**UPDATE** Jag har nu skrivit en omfattande blogg om alla mina utrustning för podcasts.

Varför en mikrofon?

Låt oss först ta ett steg tillbaka... varför jag vill ha en mikrofon.

Som titeln antyder vill jag göra något med podcasts, webbseminarier och video. Det har alltid varit en hög tröskel för mig, men tecknen är tydliga ... podcasting och video är framtiden. Facebook förutspår att om ett år kommer 70% av allt innehåll på plattformen att vara video.

Jag är ett stort fan av poddareftersom de gör det möjligt för mig att ta del av stora mängder information på ett lättillgängligt sätt. Tänk dig att lyssna på en podcast I bilen, i badet, under träning eller bara i min "gamla tuppstol" framför fönstret.

Jag läser nästan aldrig böcker nuförtiden. Böcker kräver mycket energi av mig och det kostar mig mycket att bearbeta alla dessa brev. Video och ljud är mycket lättare för mig att bearbeta och är därför att föredra.

Jag har tidigare publicerat e-böcker, men med den nya trenden på min tröskel är det dags att ta del av den största utvecklingen inom området "online" just nu - podcasts, webinarier och video. Särskilt om du ska använda podcasts, webbseminarier och video kommersiellt är kvaliteten viktig. Det är mycket irriterande att lyssna på någon om ljudet är förorenat av brus.

Varför "den bästa mikrofonen"?

Låt mig genast nyansera det... den bästa mikrofonen för podcasts, webbseminarier och video. Det finns en högre klass för studior och andra professionella tillämpningar. Jag talar om den bästa mikrofonen för bloggare, företag och personer som vill göra något med podcasts, webbseminarier och video.

Frågan är nu varför den bästa mikrofonen?

Det finns videor och podcasts som går helt viralt som spelats in med en iPhone eller till och med billigare smartphones, så varför spendera pengar på en mikrofon?

I mitt fall har det att göra med flera saker. Jag ska sammanfatta dem kortfattat för dig:

 • Billigt är ofta dyrt (kvalitet håller längre)
 • Att lyssna på någon med buller i bakgrunden i en halvtimme är inte coolt!
 • Jag kommer att använda den för att framställa produkter som folk betalar för.
 • Jag älskar kvalitet och det gör mitt liv roligare.

Men det finns också tekniska aspekter, som mikrofonens känslighet och de inställningar du kan göra för att tillåta ljud från olika håll. Om du till exempel gör intervjuer är det bra om mikrofonen kan fånga upp ljud från två håll. Om du spelar in en video eller gör en podcast är det bra om mikrofonen bara kan fånga upp ljud från en riktning.

Vad gör en bra podcast, ett bra webbseminarium och en bra videomikrofon?

 1. Det är överkomligt. Kvalitet är viktigt, men eftersom du alltid har en viss kvalitetsförlust på nätet är en riktig professionell mikrofon ofta överflödig och för dyr.
 2. Du kan justera mikrofonens position.
 3. Mikrofonen kan placeras stående på ett skrivbord eller monteras på en vägg eller ett taksystem.
 4. Du kan ansluta mikrofonen via USB till din bärbara dator eller Macbook.
 5. Du har olika positioner för att kanalisera ljudet och du kan utesluta vissa vinklar.

Jag skulle naturligtvis kunna gå in i detalj på de olika tekniska aspekterna, t.ex. frekvensrespons i kHz och så vidare, men min forskning visar att kvaliteten på dessa specifikationer i sig är kopplad till priset. Jag skulle säga att du kan välja en mikrofon mellan 90 och 200 euro och du är alltid på rätt väg.

Om du fortfarande vill fördjupa dig i de tekniska aspekterna av en mikrofon kan du denna mer tekniska artikel Läs.

Min topp 3: Mikrofoner för podcasts, webbseminarier och video

 1. Yeti (bäst värde för pengarna och valt av mig)
 2. Røde NT1-A (något över budget, men definitivt av hög kvalitet)
 3. Blå snöboll (Bra pris, men något sämre kvalitet)

Det var min artikel. Jag hoppas att det också hjälper dig att hitta rätt mikrofon för ditt användningsområde.

Bara av nyfikenhet...

Vad använder du mikrofonen till? Och har du en bra värdskap för eftersändningar leverantör? Utan värdskap för din podcast är det inte möjligt att lägga ut en podcast på nätet.

Nico Oud

Nico Oud

En entreprenör med ett uppdrag. Ett uppdrag att hjälpa entreprenörer att nå sina mål. Som affärscoach delar jag med mig av mina över 20 års erfarenhet och med Springcast hjälper jag entreprenörer att sprida sitt budskap genom podcasts. Jag är också en ivrig lyssnare och producent av podcasts.

Mer innehåll